kuva Kun inka verkkokaupan perusti

Olen oikeastaan jo monta vuotta haaveillut omasta verkkokaupasta ja moni on minua asiassa kannustanut. Käytän itse aika paljon verkkokauppoja,  varsinkin langat ja muut käsityötarvikkeet hankin lähes kokonaan verkkokauppojen kautta. Tilaaminen on vaivatonta ja täällä maalla postipaketit tuodaan kotiovelle asti. Säästyy aikaa, vaivaa ja rahaa!

Nyt minulla on ilo kertoa, että design inkamarian verkkokauppa löytyy täältä: http://valtamo.omaverkkokauppa.fi

Kerron tässä nyt kokemuksiani verkkokauppani avaamisesta Vilkas Groupin verkkokauppa-alustalle. Kiitos Mekaselskalle & Vilkas Groupille ideasta & inspiraatiosta tämän jutun kirjoittamiseen.

Kun inka verkkokaupan perusti:

Lokakuussa avasin tämän uuden inka valtamo -kotisivuni ja se on on ollut mukava ja inspiroiva uudistus. Olen aikaisemmin pitänyt kahta eri blogia, niihin löytyy linkit tämän kotisivuni etusivulta. Piirtäminen on saanut myös nyt syksyllä uutta tuulta alleen, ja siihen on vaikuttanut tutuilta ja tuntemattomilta saamani palaute ja kannustus.

Huomasin taas miettiväni, että olisikos nyt aika sille omalle verkkokaupalle. Twitterissä olen seurannut mm. Minna Timon ”Vilkkaita” verkkokauppapäivityksiä. Lokakuun lopulla huomasin, että Vilkkaan verkkokauppa on yhteensopiva WordPressin sivuston kanssa ja että kokeilukuukausi on heillä ilmainen. Jäin miettimään asiaa.

No, kauaa en sitten miettinyt, sillä yhtenä päivänä (14.11.-16) tilasin Vilkkaan tunnukset ja siitä se sitten lähti. Olin todella innoissani. Aikaisemmin olin ajatellut, että en ehkä osaisi verkkokauppaa perustaa, mutta nyt en muistanut tätä ajatusta ollenkaan. Hyvä niin!

Kolmena päivänä sitten naputtelin, kokeilin ja säädin omaa verkkokauppaani niin, että sain sen julkaisukelpoiseksi. Kaikki sujui paljon paremmin kuin olisin ikinä arvannut. Vilkkaan oppaat ja sähköpostituki (eritisesti Jukka Lahtinen) olivat hyvänä ja korvaamattomana apuna kiperissä tilanteissa. Sähköpostituki toimi loistavasti ja vastaukset tulivat nopeasti, mikä sopii tällaiselle nopealle ja vähän hätäisellekin tekijälle. Onneksi sähköpostituki jatkuu myös sen jälkeen kun verkkokauppa on avattu. Olen myös menossa Vilkkaan koulutuspäivään joulukuussa Tampereelle. Vilkkaan valitsemiseen vaikutti muuten osaltaan myös se, että heillä on toimisto Tampereella, synnyinkaupungissani ja muutenkin rakkaassa kaupungissa.

On kyllä hienoa huomata, että sitä osaa ja voi jotain sellaista, mitä ei ole ennen tehnyt. Verkkokaupan perustaminen ja ylläpito on todella hyvää aivojumppaa ja itsensä haastamista. Olen oppinut taas vaikka mitä! Verkkokauppani on vasta ihan alkutekijöissään, mutta nyt onkin sitten hienoa kehittää sitä, lisäillä tuotteita ja hioa yksityiskohtia ja suuria kokonaisuuksia. Markkinointia ja muita mahdollisuuksia täytyy myös miettiä. Otan mielelläni vastaan ideoita, vinkkejä, tuotetoiveita ym. design inkamariaan & verkkokauppaan liittyen.

Sain verkkokaupan rakentamisen aikaan tukea ja positiivista palautetta Twitterissä Minnalta ja Vilkkaan väeltä, mikä tuntui tosi mukavalta ja antoi uskoa omaan tekemiseen ja osaamiseen. Palautetta on tullut myös monilta muilta taholta livenä ja SoMessa, mikä on ollut tosi ihanaa. Erityiskiitos Upelle palautteestasi ja sanoistasi. Tuula antoi kullanarvoisen vinkin verkkokaupan peruutusehtoihin liittyen, kiitos siitä. Kiitos Tarjalle, Tertulle, Kaijalle ja Päiville kaikesta! Kotiväelle isoin kiitos ❤

Yhdessä on hyvä tätä verkkokauppa-matkaakin jatkaa.

Iloisin terveisin inka  ❤

Tässä vielä pieni kooste Twitter-jutuista Minnan & Vilkas Groupin kanssa, loput löytyvät Twitterseiniltämme:

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s